Nyföretagandet minskar igen

Ulf Karnell berättar att nyföretagandet minskat under april

I april minskade nyföretagandet i Sverige med 17,8 procent jämfört med samma månad i fjol. Det visar ny statistik från Bolagsverket.

– Nyföretagandet i landet har varit ganska svängigt hittills under 2017. Förra månaden innebar en kraftig ökning med drygt 22 procent, och nu ser vi en rekyl under april, med en tillbakagång på nästan 18 procent, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket.

Totalt registrerades knappt 5 000 nya företag under april månad, en minskning med drygt 1000 jämfört med samma månad 2016. Alla bolagsformer minskade under månaden.

I mars var utvecklingen den rakt motsatta, med en ökning av nyföretagandet på hela 22,4 procent. Totalt för året visas dock nu en minskning på drygt två procent.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se