Fortsatt lågt nyföretagande i Sverige

Antalet nystartade företag i Sverige fortsätter att minska. I mars startades 3 624 nya aktiebolag, vilket är en minskning med 19 procent jämfört med mars förra året.

Även sett i ett längre perspektiv är nyföretagandet vikande. Under årets tre första månader har antalet nyregistrerade företag hos Bolagsverket minskat med 7 procent. Hittills i år har 13 222 nya bolag bildats jämfört med 14 273 under samma period 2023.

– Det finns säkert flera orsaker till minskningen. Dels att vi är inne i en mer osäker ekonomisk period där viljan att satsa minskar, dels en allmän oro för den globala utvecklingen med många orosmoln på himlen, säger Karl Stjerna, VD på Syna.

Listor på alla nya ab i mars 2024:
https://kreditrapporten.se/nystartade-foretag-mars-2024

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se