Syna hellre en gång för mycket

Harald Stjerna Partner på Kreditupplysningsföretaget Syna

Välkommen till ett nytt och annorlunda nyhetsbrev från Syna. Eftersom vår marknad är information tänker vi i fortsättningen ge er, våra kunder, lite extra information varje månad i denna form. Exklusiva nyheter som bygger på vår egen statistik, intervjuer med spännande människor, korta uppdateringar om vad som händer på myndigheter och företag som påverkar din verksamhet och för den delen mina egna tankar. 

I fjol startades över 48 000 nya aktiebolag i Sverige, vilket du kan läsa mer om här. Det innebär att över 48 000 drömmar tog ett första steg mot att bli verklighet. När man läser statistik är det så lätt att glömma bort att bakom varje företag finns en människa, eller flera, som satsar allt på sin dröm. Det kvittar om det är en pizzabagare eller en spelutvecklare som ligger bakom affärsplanen, allting startar alltid med en människa och en dröm.

Syna startade också som en dröm strax efter andra världskriget. En dröm om ett dansk-svenskt kreditupplysningsföretag som skulle bidra till tätare affärsrelationer i Öresundsregionen och mellan länderna. Branschen ser givetvis helt annorlunda ut i dag, men vi bygger vidare på drömmen om att hjälpa fler företag att ta bättre beslut för att göra mer affärer.

Kreditupplysningsföretag ses lätt som något väldigt stort, opersonligt och kanske lite hotfullt. Det är inte vad vi vill vara. Vi ska ge dig som kund personlig service och leva upp till vårt arv som Sveriges äldsta företag i branschen, grundat redan 1947. Därför vill vi gärna göra lite oväntade saker också, som du kan läsa om i intervjun med Douglas Heinz i detta nyhetsbrev. På näringslivsgalan i Malmö slog vi oss ihop för att ordna ett stentufft träningspass mellan prisutdelningarna. Vi vill att våra kunder och partners ska utveckla sina företag, men vid träning handlar det också om att sätta mål och nå dem.

Bakom alla siffror som vi arbetar med vill vi alltid se människorna med drömmar. Det finns olika uppfattningar om vad ett kreditupplysningsföretag egentligen är, men min bestämda åsikt är att vi ska arbeta för dig som företagare för att hjälpa dig att se till att just din dröm inte spricker. Det bästa sättet är att sprida information så att du har så mycket fakta som möjligt inför dina viktiga beslut.

Att inte ge ett lån eller att inte sälja till en viss kund kan vara skillnaden mellan att klara sig och att tvingas ge upp för ett litet företag. Och nästan alla börjar ju som små företag med stora drömmar. Ett enda dåligt beslut eller en förlorad affär kan få stora konsekvenser. Så spricker både företag, vänskaper och drömmar.

Min dröm är att hjälpa dig att göra din egen dröm till verklighet. Så syna hellre en gång för mycket än en gång för lite. För alla våra drömmars skull.

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se