Laholms kommun

Laholms kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2021 i Halland. På andra och tredje plats kommer Varberg respektive Halmstad.

Det går bra för näringslivet i Laholms kommun som utvecklats stark under senare år. Så starkt att kommunen vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt för andra året i rad i Hallands län.

– Bakom utvecklingen finns en positiv andan som genomsyrar hela kommunen, inte minst våra företagare, säger Peter Severin Larsson som är näringslivschef i Laholm. Vi har många små och medelstora företag där entreprenörskap och viljan att investera är viktiga drivkrafter.

– Med tanke på Coronapandemin har det under de två senaste åren naturligtvis funnits en viss oro för i vilken utsträckning den skulle komma att påverka företagen i kommunen negativt. Men farhågorna visade sig till stor del vara överdrivna.

– Näringslivet i Laholm har klarat sig överraskande bra. Många företag har haft en positiv utveckling och hos flera av dem, av vad vi fått höra, är orderböckerna fulltecknade, fortsätter Peter Severin Larsson och tillägger.  

– Det är särskilt två sektorer som fått en rejäl skjuts – tillverkningsindustrin och byggbranschen. Ett bekymmer är dock, att flera tillverkande företag haft problem att få tag på insatsvaror som till stor del kommer från Kina och därmed inte kunnat leverera i den utsträckning man haft kapacitet till.

– En konsekvens av det är att många företag bygger upp sina lager, även om det är kostsamt, för att inte riskera att hamna i samma situation igen.

Inför framtiden är Peter Severin Larsson optimistisk. Han menar att det finns god utvecklingspotential bland flera av kommunens företag. Samtidigt ser han ett växande intresse bland allt fler för att starta eget och från företag i andra delar av landet att etablera sig i kommunen.

– Med tanke på kommunens geografiska läge, mitt emellan Köpenhamn och Göteborg och vidare till Oslo samt med närhet till hamnen i Halmstad, finns ett stort intresse från flera lager- och logistikföretag att etablera sig intill E6, den stora pulsådern längs med Västkusten.

– Att vi för andra året i rad får utmärkelsen Bästa Tillväxt i Halland är positivt och bidrar naturligtvis till att sätta Laholm på kartan och samtidigt positionera oss som en bra kommun att vara företagare i, avslutar Peter Severin Larsson.

Grattis till företagen som uppfyllt alla tre kriterier:

  • Anställt
  • Ökat sin omsättning
  • Gått med vinst
Aktiebolaget Våxtorps Bilservice
WT Trailer AB
Skottorps Bygghandel AB
Djurproffset i Laholm AB
Elent AB
Kwon Company AB
OCTON AB
Strandängshälsan AB
Chocolaterian Båstad AB
FJ Anläggningstjänst Våxtorp AB
Hovgårdens Bygg AB
Bronseken AB
J2 Transport & Entreprenad AB
Gärdets omsorg Hallandsås AB
ALJO Bygg AB
SimplyA AB
Reservdelar i Laholm AB
Mårtensson Gräv AB
Fjord Consulting Vind och Anläggning AB
Agro Maskiner Laholm AB
Kran och Transport i Skottorp AB
Workcrew Scandinavia AB
OC Stables AB
ByggPlåt i Laholm AB
Knäredskyckling Aktiebolag
Skånes Fagerhults Torv AB
Våxtorps Betong Aktiebolag
Halle System AB
Pergus Bygg AB
Våxtorps Entreprenad AB
Meson AB
Maxi i Mellbystrand AB
ND Väst AB
Blomsterdesign Mellbystrand AB
Spitze AB
Amplecta AB
A. Karlsson Bygg Mellbystrand AB
Melanders Verkstads AB
Lack Service Laholm AB
Midic AB
Baker Corp AB
JONS VVS AB
Lanthotell Lögnäs Gård AB
Laholmshälsan AB
Boxflow AB

Bästa tillväxt

Varje år delar Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

Om Syna

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se