Vinnare och förlorare under pandemin

Trots Coronapandemi går det bra för stora delar av det svenska näringslivet. Det visar en ny rapport från Konjunkturinstitutet.

Till vinnarna hör tillverkningsindustrin och bland företagen finns en påtaglig optimism med positiva förväntningar på kommande produktionsökningar som en följd av ökade orderingångar.

Inom bygg- och anläggningssektorn är det också uppåt. Även här har antalet ordrar ökat under november månad.

Dystrare är det inom detaljhandelssektorn. Här tror branschen som helhet på fortsatt dåliga tider. Särskilt deppigt är det inom sällanköpshandeln och bland återförsäljare av bilar.

Deppigt är det också inom tjänstesektorn där hotell och restauranger kämpar i kraftig motvind, visar Konjunkturinstitutets rapport för november.

Läs mer på Konjunkturinstitutets hemsida

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se