Vet du vem du verkligen gör affärer med?

Frågan är i högsta grad berättigad eftersom det kan få oanade konsekvenser, om man exempelvis av misstag gör affärer med företag som ägs eller drivs av personer som är misstänkta för penningtvätt eller andra brott.

Som kund hos oss på Syna har du därför alltid tillgång till uppgifter om verklig huvudman i svenska bolag. Det är dagsaktuella uppgifter som vi fortlöpande hämtar från Bolagsverket. Du får namn, personnummer, uppgift om medborgarskap, engagemang i andra företag och en rad andra uppgifter.

Verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar ett företag eller en förening. Det kan exempelvis innebära personer som har mer än 25 procent av rösterna genom aktier, andelar eller medlemskap. Men det gäller också för personer som har rätt att utse eller avsätta mer än hälften av alla styrelseledamöter eller motsvarande befattningsinnehavare.

Nybildade bolag måste inom 4 veckor meddela till Bolagsverket vem som är verklig huvudman i bolaget. Om man säljer eller överlåter sin verksamhet till någon annan är det också viktigt att man gör en anmälan om detta till Bolagsverket.

 

Har du missat att anmäla verklig huvudman?

Anmäl verklig huvudman till Bolagsverket här

 

Använder du Syna idag? Då hittar du verklig huvudman för företag i fördjupningsmenyn till vänster när du är inloggad.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se