Varning för ny bedrägerimetod

Ett nytt sätt att bedra privatpersoner har avslöjats. Kriminella kontaktar konsumenter och påstår sig ringa från Finansinspektionen.

Genom att påstå sig ringa från Finansinspektionens avdelning ”Kryptosupport” påstår man sig kunna hjälpa privatpersoner och företag med att få tillbaka pengar som tidigare förlorats och nu finns på ett spärrat konto.

Bedragaren presenterar sig med namn och vill sedan fjärransluta till datorn somt uppmanar att man ska identifiera sig med bank-id, vilket man naturligtvis inte ska göra.

Någon avdelningen med namnet ”Kryptosupport” finns inte hos Finansinspektionen, utan det handlar om ett rent och skärt bedrägeriförsök. Om man utsätts för detta ska man göra en polisanmälan.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se