Varning för bluffmejl!

Bolagsverket varning för bluffmejl

Många företagare runt omkring i Sverige har fått e-post från Bolagsverket med påstående om att de inte betalat registreringsavgift för F-skatt och momsregistrering. I mejlet hotas med att ärendet kommer att överlämnas till inkasso om avgiften inte regleras omgående.

I mejlet står: ”Vänligen slutför din betalning senast i dag genom att trycka på länken nedan för att undvika förseningsavgift: inkassokostnad 1 400 kr, dröjsmålsränta 28 %.”

”Ytterligare åtgärd: Vid utebliven betalning på 14 dagar drivs kravet in rättsligt via Kronofogdemyndigheten och det medför en betalningsanmärkning.”

Mejlet kommer inte från Bolagsverket, inte heller från någon annan myndighet. Den som får ett sådant mejl rekommenderas därför att omedelbart bestrida fakturan och framför allt att inte klicka på någon länk. Man bör också göra en polisanmälan.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se