Varning för bluffakturor i sommar

Ett säkert sommartecken är att bedragare börjar skicka ut bluffakturor i förhoppning om att de ska slinka igenom företagens kontrollsystem.

Det finns all anledning att se upp med vilka fakturor som kommer till företaget under sommarmånaderna. Bland de vanliga döljer sig också en hel del bluffakturor, visar erfarenheter från tidigare år.

Bedragarna räknar kallt med att de ska slinka igenom när den ordinarie personalen på ekonomiavdelningen är på semester. Årligen räknar man med att ekobrottslingar på det här sättet kommer över miljontals kronor.

För att undvika att drabbas kan det vara klokt att ta del av Svensk Handels varningslista över företag med oseriösa försäljningsmetoder eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Se:
https://www.svenskhandel.se/sakerhetscenter/varningslistan

När du gör en kreditupplysning på ett företag i syna.se ser du också direkt om ett företag finns med på varningslistan.

Misstänkta bluffakturor ska alltid bestridas och även anmälas till Polisen eller Ekobrottsmyndigheten.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se