Tullen ska få ökade befogenheter


Internationella stöldligor riktar ofta in sig på företag. Årligen stjäls exempelvis fordon och maskiner för mångmiljonbelopp. Få åker fast, trots att Tullen upptäcker stöldgods i samband med att godset fraktas ut ur landet.

Förklaringen är att Tullen i dag inte har några befogenheter avseende utförsel av stöldgods. Denna arbetsuppgift tillhör Polisens ansvarsområde, då brottet betraktas som ett häleribrott.

Men nu förväntas regeringen lägga ett förslag om att Tullverket ska få utökade befogenheter att ingripa när myndigheten påträffar misstänkt stöldgods. Det gäller både att beslagta det misstänkta godset och att hålla kvar misstänkta personer.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se