Tuffare nu för näringslivet än under finanskrisen


Mycket tyder på att ekonomin, såväl i Sverige som i världen, är i det närmaste i fritt fall. Det visar bland annat Konjunkturinstitutets näringslivsbarometer som är ”all-time-low”.

Samtliga sektorer inom näringslivet har bidragit till det kraftiga raset. För tillverkningsindustrin, detaljhandeln och tjänstesektorn är fallet under april historiskt. Inte ens under finanskrisen var utvecklingen lika dramatisk.

Särskilt illa ser det ut för tjänstesektorn och den enskilda bransch som uppvisar störst problem är hotell och restaurang.

Men det finns också branscher som hittills klarat sig förhållandevis bra. Hit hör bland annat bygg- och anläggning liksom dagligvaruhandeln.

Här kan du läsa mer på konjunkturinstitutets hemsida

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se