Sverige fortsätter vara det ledande innovationslandet

EU-kommissionen har presenterat sin årliga rapport om innovation i EU och Sverige hamnar på första plats som starkaste innovationsland inom unionen.

Genom att mäta 32 indikatorer, bland annat livslångt lärande och antalet anställda i innovativa företag, och jämföra länder kan EU-kommissionen och medlemsländerna få insikt i de relativa styrkorna och svagheterna i innovationssystemet.

Detta kan i sin tur ligga till grund för nya åtgärder och satsningar för att ytterligare stärka innovation i EU. För ett litet högteknologiskt exportland som Sverige är innovationer avgörande för landets konkurrenskraft och för klimatomställningen, skriver regeringen i ett pressmeddelande.

Sveriges ordförandeskap i EU börjar den 1 januari 2023 och två av de fem prioriteringarna involverar innovation, nämligen att snabba på klimatomställningen samt att stärka EU:s konkurrenskraft för framtidens jobb.

Att Sverige återigen rankas i topp i undersökningen befäster Sverige som ledande innovationsland och ökar Sveriges möjligheter att inspirera andra länder, heter det vidare.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se