Svensk ekonomi förväntas växa 2024

Bild på Konjunkturinstitutets hemsida då konjunkturinstitutet senaste rapport tror på en ökad tillväxt 2024.

Under året förväntas Sveriges ekonomi att växa igen, men i långsam takt, enligt Konjunkturinstitutets senaste rapport.

Vid sidan om de positiva signalerna om en ökande tillväxt finns också en hel del orosmoln. Arbetsmarknaden kommer enligt Konjunkturinstitutets beräkningar att gå upp till 8,5 procent under året samtidigt som antalet företag som varslar sina anställda om uppsägning ökar.

Positivt är att inflationen sjunker och under andra halvåret 2024 ligger den tydligt under Riksbankens inflationsmål. Riksbanken inleder därför, enligt Konjunkturinstitutet, en serie räntesänkningar från och med nästa sommar, vilket ger en skjuts åt den ekonomiska utvecklingen.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se