Skytten skjuter på betalningarna

Ska du låna ut pengar till någon? Kolla upp vilket stjärntecken som den som vill låna har först. En vädur eller oxe är pålitlig, men se upp för skyttar, de är allt annat än pricksäkra när det kommer till att betala i tid.

Syna har gjort en sökning på alla privatpersoner som har en registrerad skuld hos Kronofogden, en möjlighet som företaget också kan ge sina kunder. Det har sedan jämförts med när personerna är födda för att visa på eventuella skillnader mellan stjärntecknen.

– Vi har undersökt alla privatpersoner i Sverige över 16 år och sett vilka som har skulder hos kronofogden, säger Kerstin Andersson, indataansvarig på Syna. Skillnaden mellan olika stjärntecken är inte stor, men efter att ha tittat på all data så är det tydligt att det finns ett mönster.

Vädur och oxe var minst förekommande hos Kronofogden medan skytten var klart minst pålitlig när det gällde att betala.

Förutom att det skiljer mellan de olika stjärntecknen visar undersökningen att människor födda under andra halvåret är mer benägna att få skulder hos Kronofogden.

– Det är både intressant och förvånande att det över huvud taget finns skillnader mellan olika stjärntecken när det gäller skulder. Innan jag såg statistiken hade jag gissat att skulderna skulle fördela sig jämt över befolkningen, säger Synas vd Karl Stjerna.

 

Klicka här för stor bild på statistiken.

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se