Skuldberget växer hos Kronofogden

Antalet personer som har skulder hos Kronofogden ökade marginellt under förra året. Men samtidigt ökade skuldernas storlek.

Vid årsskiftet fanns 393 781 personer registrerade hos Kronofogden, en ökning med 2 742 personer jämfört med året före. Samtidigt ökade skuldbeloppen med 7,4 procent till totalt 101 miljarder kronor. Medianskulden per person låg på 70 700 kronor, vilket är en ökning med 8,2 procent jämfört med föregående år.

En stor del av ökningen beror på att skulderna växer konstant på grund av räntor. Men det handlar också om att Kronofogden får in fler skulder på högre belopp.

Ju längre tid man lever med skulder desto svårare blir det, visar forskning, att ta sig ur situationen.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se