Skåne lockar allt mer riskkapital

Skåne lockar allt mer riskkapital enligt Business Insider Nordic

Stockholm och Köpenhamn var inte oväntat de städer i Norden som lockade mest riskkapital under 2016, men det är Malmö och Skåne som verkligen sticker ut. Det skriver Business Insider Nordic.

Stockholm är stabil etta med 247 investeringar under året med Köpenhamn som distanserad två med 98 investeringar. Den minsta regionen som mätts, Malmö-Lund-Helsingborg, chockar dock genom att komma trea med 78. Det är mer än dubbelt så mycket som Göteborg och även före både Oslo och Helsingfors.

De totala investeringarna i regionen under de senaste tre åren ligger på över 300 miljoner dollar och kurvan pekat brant uppåt. Under 2016 var tillväxten imponerande 160 procent.

De största investerarna i Skåne är svenska aktörer som Almi Invest och Industrifonden, men en av fem finansieringar hade internationella aktörer inblandade, skriver Business Insider Nordic.

Länk till artikeln

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se