Sänkt aktiekapital ställer högre krav på kreditvärdighet

Kravet på aktiekapital är nu 25 000 kr

Från och med nyåret har kravet på aktiekapital sänkts från 50 000 kronor till 25 000 kronor. Bakom förändringen ligger att regeringen vill göra det enklare för fler att starta eget.

Nu höjs dock allt fler varningar för att fler oseriösa företagare ska utnyttja det låga aktiekapitalet för ekonomisk brottslighet och för att starta företag som redan från början har en svag affärsidé och därmed svårt att överleva på längre sikt.

– Ett gott råd är därför att liksom tidigare ta noggranna upplysningar om vem du gör affärer med, till exempel vem som sitter i företagets ledning och vilka som ingår i styrelsen och vilken typ av verksamhet bolaget ska ägna sig åt, säger Harald Stjerna på Syna.

 

Här kan du läsa mer på Bolagsverkets hemsida:

https://bolagsverket.se/om/oss/nyheter/arkiv/nyhetsarkiv-2019/kravet-pa-aktiekapital-ar-nu-25-000-1.20277

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se