Rekordmånga vill ha skuldsanering

Skuldsanering Kronofogden kreditupplysning

Intresset för skuldsanering har ökat kraftigt de senaste åren och under årets sex första månader noterades en ny rekordnivå.

Aldrig tidigare har det varit så snabbt och enkelt att långa pengar. Det märks också hos Kronofogden som får in allt fler ärenden.

Ökar gör också antalet som ansökningar om skuldsanering som nu nått rekordnivåer. Fram till den siste juni ansökte 15 500 personer om skuldsanering. Men i takt med att fler har fått upp ögonen för skuldsanering har andelen beviljade ansökningar minskat. En förklaring är att många inte kunnat visa att man gjort tillräckliga ansträngningar för att förbättra sin situation, till exempel försökt att öka inkomsten och minska kostnaderna eller kommit till rätta med ett spelmissbruk.

Särskilt oroande är det att ansökningarna från unga personer, 18 till 30 år, ökat dramatiskt de senaste åren. En förklaring är att det aldrig tidigare varit så snabbt och enkelt att låna pengar eller att få kredit i samband med köp på internet.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se