Rekordmånga nystartade aktiebolag i september

Rekordmånga nystartade företag enligt Bolagsverket. Kreditupplysningar

Allt fler väljer att starta eget. Under september registrerades 6 461 aktiebolag hos Bolagsverket. Det är en ökning med närmare 21 procent jämfört med september 2020, då 5 356 nya aktiebolag sett dagens ljus.

Förklaringen till den kraftiga ökningen är inte en utan flera. Dels är det en direkt konsekvens av Coronapandemin, då många blivit uppsagda från sina tidigare arbeten och i jakt på sysselsättning väljer att starta egen verksamhet. Dels att fler vågat ta steget fullt ut att försöka förverkliga en dröm man kanske haft under en längre tid.

En tredje förklaring är att det kapital som behövs för att starta aktiebolag etappvis sänkts från 100 000 kronor till i dag 25 000 kronor, vilket innebär att det personliga risktagandet minskat i samband med en eventuell konkurs.

Vid sidan av nya aktiebolag väljer också många att inledningsvis att starta enskild firma eller handelsbolag.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se