Rekordmånga nya företag startades 2020

Trots dystra tider finns det hopp om framtiden och ett växande intresse för företagande. Antalet nystartade aktiebolag i Sverige ökade med nästan 25 procent förra året jämfört med 2019.

Under 2020 startades det 57 646 nya aktiebolag i Sverige. Det är en ökning med 24,3 procent eller 11 268 företag jämfört med 2019, då antalet nystartade företag var 46 378.

Det finns säkert flera bakomliggande faktorer till den positiva utvecklingen. De nya reglerna för aktiebolag med sänkt aktiekapital till 25 000 kronor, tidigare 50 000 kronor, har säkert spelat en roll. Det har gjort det mer överkomligt för fler att starta egen verksamhet som heltidssyssla eller som verksamhet bredvid ordinarie arbete.

En annan orsak är att fler som blivit av med jobbet, som en direkt följd av Coronapandemin, nu ser chansen att starta eget. Något som flera undersökningar visar att många drömmer om. Digitaliseringen är en annan förklaring. Att driva företag i dag är betydligt enklare när man i många fall. i större eller mindre utsträckning, kan sköta firman hemifrån köksbordet.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se