Rekordmånga kan deklarera digitalt i år

Rekordmånga får sin deklaration till en digital brevlåda i år, meddelar Skatteverket. Utskicket görs mellan den 6 och 10 mars.

Vid årsskiftet var det 5,7 miljoner personer som hade en digital brevlåda, det vill säga cirka 70 procent av alla som deklarerar. Även den som väntar sin deklaration på papper kan logga in på Mina sidor och se sin deklaration från den 10 mars.

För att kunna få eventuell skatteåterbäring i april behöver deklarationen godkännas digitalt senast den 30 mars utan några ändringar eller tillägg.

En nyhet för årets deklaration är att fler, inte bara de som godkänner tidigt, får sitt skattebesked tidigare. I många fall redan i juni i stället för som tidigare i augusti.

För de som eventuellt får kvarskatt, som ska betalas inom 90 dagar, innebär det att den också ska betalas tidigare. I de flesta fall senast den 12 september.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se