Priset Bästa Tillväxt 2016 delas ut 16/11

Bästa Tillväxt 2016

Hur har det gått för näringslivet runtom i Sverige, och i vilka kommuner växer företagen bäst? Svaret får vi den 16 november, när Syna delar ut priset Bästa Tillväxt för tionde året i följd.

Utmärkelsen Bästa Tillväxt tilldelas den kommun i varje län där företagen växer bäst. Priset delas ut årligen av Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst.

2015 stod Olofströms kommun för den bästa tillväxten i Blekinge län, medan Gnosjö vann priset i Jönköpings län.

– Bästa Tillväxt är ett bevis på att näringslivet går bra, att kommunen är på rätt spår och framförallt att det finns många duktiga företagare i kommunen. När vi vann ifjol bjöd vi in och tackade de företag som bidragit till kommunens placering, säger Kjell Persson, Näringslivschef i Olofströms kommun.

I Gnosjö är tankarna positiva inför årets upplaga av priset.

– Vi är glada att vi fick utmärkelsen 2015 och vi ser att företagen i Gnosjö fortsätter att utvecklas. Det vore förstås jätteroligt om vi lyckades vinna i år igen, eftersom det visar på både bredd och stabilitet i näringslivet, säger Ingalill Ebbesson, Näringslivsutvecklare i Gnosjö kommun.

Som Sveriges äldsta kreditupplysningsföretag har Syna lång erfarenhet av företagsbedömningar. Med detaljerad information om alla svenska företag följer man utvecklingen i näringslivet på nära håll.

– För oss på Syna känns det både kul och meningsfullt att dela ut priset för tionde gången. Bästa Tillväxt är en viktig mätning eftersom den uppmärksammar kommuner med en bred, stabil tillväxt i näringslivet. Regioner där många företag växer har en tryggare utveckling, säger Harald Stjerna, Informationsansvarig/Partner på Syna.

– Årets ranking bjuder också på en rad överraskningar, inte minst många imponerande klättringar.

Vinnarna av Bästa Tillväxt 2016 presenteras på www.syna.se och i Synas pressrum på Mynewsdesk den 16/11.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se