Över 24 000 företag sökte omställningsstöd

Sammanlagt har 23 289 företag ansökt om omställningsstöd med anledning av coronaepidemin. Av dessa har 17 700 redan beviljats.

Omställningsstödet beslutades under våren. Det hanteras av Skatteverket och tanken var att det skulle hjälpa företag vars omsättning minskade med minst 30 procent under mars och april i år jämfört med förra året på grund av coronapandemin. Hittills har Skatteverket betalat ut 1,3 miljarder i stöd.

För att säkerställa att stödet inte betalas ut på felaktiga grunder har hittills 1 000 efterkontroller gjorts och i samband med dessa har 19 företag brottsanmälts efter att det upptäckts att de uppenbart lämnat felaktiga uppgifter.

Av de företag som beviljats omställningsstöd finns ett stort antal inom hotell- och restaurangbranschen med över 9 000 beviljade ansökningar i början av augusti.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se