Över 18 000 nystartade aktiebolag hittills i år

Under årets tre första månader har över 18 000 nya företag startats i Sverige. Det framgår av vår sammanställning.

Nyföretagandet fortsätter att vara högt i Sverige. Under det första kvartalet i år startades det 18 229 nya aktiebolag.

Under januari registrerades 6 488 nya verksamheter, vilket historiskt sett är en av de högsta siffrorna någonsin. I februari fortsatte nyföretagandet på en hög nivå med 6 306 nya aktiebolag. I mars dämpades utvecklingen något med 6 030 nya företag

– Det är naturligtvis mycket glädjande, säger Karl Stjerna, VD på Syna. Det visar på en optimism som bådar gott för framtiden och att många gått från tanken att starta eget till att ta steget att förverkliga sina idéer och drömmar.

I första hand handlar det om mindre företag. Men då ska man ha i minnet att ryggraden i svensk näringsliv består av just småföretag med mellan 1 och 10 anställda som sedan successivt växer. Förutom att det startas ett stort antal nya aktiebolag är det också många som väljer andra företagsformer, exempelvis handelsbolag eller enskilda firmor.

– Framför allt är det inom olika konsultbranscher som nyföretagandet sker. Men det startas även många företag inom mer traditionella sektorer, som exempelvis restauranger och inom olika hantverksyrken, konstaterar Karl Stjerna avslutningsvis.

Se statistiken för din ort här:
https://kreditrapporten.se/nystartade-foretag-mars-2022


Nu kan du köpa och ladda ned en lista på alla nystartade företag i ditt län. Du får en excelfil med alla nya AB, 3 månader bakåt i tiden.

Köp din lista här:
https://kreditrapporten.se/kop-nystartade-foretag

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se