Nu ska stora företag uppge sina betalningstider

Många större företag har mer eller mindre satt i system att dra på sina underleverantörers fakturor på obestämd tid. Det ska det bli stopp på nu.

Från och med den 1 juli ska alla svenska företag med fler än 249 anställda rapportera vilka betalningstider de har för köp för företag som är mindre än de själva. Det berör ungefär 1 500 företag. Uppgifterna blir offentliga och tillgängliga för både press och allmänhet.

Företagen ska rapportera en gång per år mellan den 1 juli och 30 september och avser uppgifter som rör fakturor som betalats från och med den 1 juli till och med den 30 juni.

För att ett företag ska kunna sammanställa sina betalningstider måste de först hämta uppgifter om storlekskategorier på de leverantörer de har. När de gjort detta och sammanställt sina betalningstider lämnar de uppgifterna digitalt till Bolagsverket.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se