Nu ökar antalet ärenden hos Kronofogden

Under första halvåret i år fick Kronofogden in ungefär 644 000 krav på obetalda skulder. Det är en ökning på 11,5 procent jämfört med samma period förra året och fortsättningen på en uppåtgående trend.

Förutom att antalet ärenden hos Kronofogden har blivit fler har skuldbeloppen ökat med 27 procent till sammanlagt 11,45 miljarder kronor.

Kraven på summor mellan 100 000 och 500 000 har dessutom blivit allt vanligare. Ofta handlar det om lån utan säkerhet, exempelvis snabblån som lagts på hög. Det är något som Kronofogden ser som bekymmersamt, särskilt som det ofta drabbar dem med små ekonomiska marginaler.

Antalet personer som inte har betalat sina skulder har dessutom ökat med 10 procent till 290 000.

Ännu så länge har Kronofogden inte kunnat se några större effekter av den pågående Coronapandemin, men myndigheten förväntar sig att skulder relaterade till epidemin, som en följd av till exempel arbetslöshet, kommer att öka under hösten och vintern.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se