Ingen stor ökning av nya aktiebolag


Den 1 januari sänktes kravet på aktiekapital från 50 000 kronor till 25 000 kronor. Allt för att göra det enklare för fler att starta aktiebolag. Särskilt väntas reformen gynna företagande inom tjänstesektorn där många företag har ett lägre behov av aktiekapital än i andra sektorer.

Men hittills har ändringen inte inneburit någon rusning. Antalet nystartade aktiebolag i Sverige ökade visserligen i januari, men bara med måttliga 2,7 procent. Flest nya aktiebolag startades i Stockholms län (2 033), Västra Götaland (944) och Skåne (687.

Det betyder att Stockholms län svarar för så mycket som 35 procent av alla nya aktiebolag och att de tre storstadsområdena tillsammans svarade för drygt 63 av alla nya nybildade aktiebolag.

Förändringen innebär också att företag med exempelvis 50 000 kronor i aktiekapital också kan sänka sitt aktiekapital till 25 000 kronor.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se