Hög arbetslöshet i Sverige jämfört med andra länder

Arbetslösheten i Sverige är hög, 7,4 procent, jämfört med de flesta andra länder inom EU. Värst är det i Spanien.

Arbetslösheten minskade i några av EU:s länder under februari i år, men steg också i några. Genomsnittet för de 27 medlemsländerna låg på 6 procent, vilket är en lite nedgång jämfört med hur det såg ut i januari.

Högst arbetslöshet har Spanien med 12,8 procent tätt följt av Grekland med 11,4 procent och Italien på 8 procent. Därefter kommer Sverige med en arbetslöshet på 7,4 procent.

För våra nordiska grannländer Danmark, Norge och Island ser det bättre ut. I Danmark ligger arbetslösheten på 5,.2 procent, medan den i Norge och i Island ligger på 3,9 procent. För Finlands del ligger arbetslösheten på 6,9 procent.

Källa: Eurostat

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se