Glöm inte din hemstad!

Harald Stjerna, Partner på kreditupplysningsföretaget Syna tycker staden och företagen har ett viktigt förhållande

Alla människor har en hemstad. Det har alla företag också, det är bara inte lika tydligt längre. Digitaliseringen och globaliseringen gör att ett företag kan finnas nästan helt på nätet och bara en postbox avslöjar var det egentligen hör hemma.

Det gäller särskilt företag som jobbar med information, som Syna. Vi har kunder från Kiruna till Ystad och för den delen utomlands, det spelar ingen roll var kunden befinner sig, vi levererar lika snabbt i alla fall. Så länge du kommer åt nätet, kan vi leverera till dig.

Men vi är fortfarande ett Malmöföretag. Vi grundades här 1947 och tänker inte glömma bort våra rötter och vårt hem. Företaget och hemorten både kan och ska hjälpa varandra, det är ett gemensamt ansvar. Orten kan göra mycket när företaget är litet och sårbart genom att skapa goda förutsättningar för nystartade bolag. När företaget vuxit sig starkt är det dags att betala tillbaka till samhället. Det tydligaste sättet är att skapa arbetstillfällen, men det finns många andra sätt också. Inte minst att hjälpa andra företag i sin tur.

Med tiden blir förhållandet både mer jämlikt och ömsesidigt om båda parter bestämmer sig för att fortsätta hjälpa varandra. Till sist kan företaget bli större än staden där det startade. En stor stad som Seattle har Boeing, Starbucks och Microsoft, som alla valt att fortsätta vara storföretag i just Seattle trots att deras kunder finns i hela världen. En liten ort som Älmhult har Ikea och för många är de nästan synonymer. Malmö hade Kockums vars namn tronade över staden på kranen som en gång var stadens landmärke. En stad som Trollhättan hade Saab. När förhållandet mellan staden och stora företag blir ett beroende kan det lätt bli skadligt, särskilt när företaget tappar sina rötter och försvinner ut i världen.

Vi på Syna är långt ifrån en sådan maktfaktor. Vi är ett litet privatägt företag, men vill ändå gärna vara en del av vår stad, Malmö. För oss är det därför självklart att engagera oss i Malmö Näringslivsgala. Här får vi en chans att tillsammans med andra företag lyfta fram och prisa de företag som arbetar för att utveckla sin dröm och driva staden framåt.

Malmö är en fantastisk stad, fylld med drivna drömmare, entreprenörer, kollegor och vänner. Utan alla företagare som jobbar med sin verksamhet här skulle staden vara en så mycket tråkigare plats. Det är viktigt att vi uppmärksammar dem och ger fler modet att våga förverkliga sina drömmar! Med tanke på den negativa bild som media ofta sprider om Malmö så är det kanske viktigare nu än någonsin.

Nomineringen till Malmö Näringslivsgala är nu öppen. Det är ingen stor sak att nominera någon, men att bli nominerad kan göra stor skillnad för någon som jobbat hårt under lång tid. Gå in och nominera någon redan idag om du bor i Malmö.

Om du bor någon annan stans, fundera på hur du kan hylla dem som är med och utvecklar din stad genom sitt företagande. När vi börjar betrakta varandra som kollegor som driver staden framåt händer något. Staden blir vår och vi kan fira varandras framgångar tillsammans!

 

Läs mer om Malmö Näringslivsgala och de kategorier du kan nominera till:
www.malmonaringslivsgala.se/2018

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se