Flest kvinnliga VD:ar finns i Norrbotten

2021 rekordår för nyföretagande

Största andelen kvinnliga verkställande direktörer i aktiebolag finns i Norrbotten och minsta andelen i Kalmar län. Det visar siffror från Bolagsverket.

I Norrbotten har 72 procent av alla registrerade aktiebolag en manlig VD och 28 procent en kvinnlig., vilket gör länet till det mest jämställda i Sverige.

På andra plats kommer Gävleborgs län med 26 procent kvinnliga VD:ar och tredjeplatsen delas mellan Stockholms län och Gotlands län med 25 procent kvinnliga VD:ar. I Västra Götaland och Skåne är motsvarande siffror 18 respektive 19 procent.

Minst jämställt är Kalmar län där 86 procent av alla aktiebolag har en manlig VD och bara 14 procent en kvinnlig dito. För hela Sverige är fördelningen 78 procent män och 22 procent kvinnor.

Siffrorna är baserade på de uppgifter som Sverige närmast 700 000 aktiebolag redovisat till Bolagsverket.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se