Fler ansökte om skuldsanering

Under förra året ansökte 31 396 personer om skuldsanering. Det är drygt 5 700 fler än året innan, en ökning med 22 procent. Men 6 av 10 får avslag på sin ansökan.

Tidigare år har merparten av de som ansökt om skuldsanering uppgett sjukdom eller arbetslöshet som den utlösande faktorn. I dag handlar det i stor utsträckning om att hushållen har ett pressat ekonomiskt läge, ökade kostnader för boende, el och mat, som gör att de har svårt att betala sina räkningar.

En annan starkt bidragande orsak till varför man ansöker om skuldsanering är konsumtionsskulder. Andelen unga som ansöker har också ökat jämfört med tidigare år.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se