Färre startade företag i juli

Efter att ha ökat kraftigt så minskar nu nyföretagandet. Under juli månad nyregistrerades 12,1 procent färre företag än i juli förra året.

Totalt registrerade 43 395 nya företag under årets första sju månader. Det ska jämföras med 40 467 under samma period 2020. Det är endast 7,2 procent fler nya företag än föregående år.

Coronapandemin har haft en starkt bidragande orsak till att många nya företag startats. Mot bakgrund av alla varsel och permitteringar sökte många nya möjligheter till försörjning. Att nyföretagandet i juli detta år är lägre än motsvarande siffror för både 2018 och 2019 är därför noterbart.

Bland kommunerna har Stockholm, som är den ledande ekonomiska motorn, tappar rejält med fart. Flest nya företag i år, procentuellt sett, har skapats i Blekinge, Västra Götaland och Västerbotten. Sämst har utvecklingen varit i Uppsala län, Norrbotten och Gotland.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se