Digitala årsredovisningar målet för alla företag

Andelen digitalt inlämnade årsredovisningar når nya rekordnivåer. Av alla årsredovisningar i Sverige lämnades 46 procent in digitalt. Det är 326 567 stycken – nästan 72 000 fler än 2022.

Regeringen har också tillsatt en utredning med målet att det i framtiden ska bli obligatoriskt för alla företag att lämna sin årsredovisning digitalt. Börsnoterade företag, finansiella företag och försäkringsföretag ska inte omfattas, men utredningen öppnar för at även dessa kan ingå längre fram.

Förslaget är att lagändringen ska träda i kraft den 1 januari 2026 och tillämpas första gången för det räkenskapsår som inleds närmast efter den 31 december 2025.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se