Bedragare påstår sig ringa från Finansinspektionen

Bedragare påstår sig ringa från Finansinspektionen. Läs mer på kreditupplysningsföretaget Synas hemsida

En ny form av bedrägeriförsök har uppdagats. Flera privatpersoner har kontaktats av någon som ringer från Finansinspektionen.

I samtalet erbjuds konsumenterna att få hjälp att få tillbaka förlorade pengar som tidigare investerats i bland annat bitcoin. Den som ringer presenterar sig vanligtvis med namn och talar svenska. Men det är naturligtvis inte Finansinspektionen som ringer.

Polisen rekommenderar den som blir kontaktad att omedelbart avsluta samtalet. Man varnar också för att lämna ut sina inloggningsuppgifter till bank och inte heller att starta sitt bank-id eller sin bankdosa på uppmaning av den som ringer.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se