Antalet ärenden hos Kronofogden ökar

Första halvåret i år fick Kronofogden in mer än 545 000 krav på obetalda skulder. Det är en ökning med 5 procent jämfört med 2021.

Antalet ärenden hos kronofogden ökade med 5 procent första halvåret i år, från cirka 519 000 krav 2021 till mer än 545 000 krav i år.

Samtidigt har antalet berörda personer ökat med omkring 3 procent till 252 000. Den typ av skulder som ökar mest är skulder till elbolag som ökat med 20 procent. Kraven handlar visserligen om relativt små belopp, men är ändå en signal om att fler hushåll har svårt att betala sina elräkning, som en följd av kraftigt ökade elkostnader.

Risken är uppenbar allt fler hushåll kommer att få svårt att betala sina skulder i takt med det försämrade konjunkturläget när såväl energipriser som matpriser ökar kraftigt samtidigt som räntorna framöver förväntas fortsätt att stiga, konstaterar Kronofogden.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se