Allt fler får avslag på sin ansökan om skuldsanering

Intresset för skuldsanering har varit rekordstort de senaste åren. Men andelen beviljade ansökningar har sjunkit, meddelar Kronofogdemyndigheten.

Under 2021 ansökte 28 075 personer om skuldsanering, en minskning med 218 personer jämfört med rekordåret 2020.  Även antalet beviljade skuldsaneringar sjunker något, från 12 011 personer 2020 till 11 661 under fjolåret.

Många som ansöker uppfyller inte kriterierna för att få skuldsanering. Andra är inte tillräckligt förberedda.

I absoluta tal beviljas historiskt många skuldsanering, men procentuellt sett får allt färre ja på sin ansökan. För fem år sedan var andelen beviljade ansökningar 63 procent. Förra året hade den siffran sjunkit till 36 procent.

Kronofogden räknar med att behovet av skuldsanering även i fortsättningen ska vara stort.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se