4 634 nystartade företag i april

I april startades det 4 634 nya aktiebolag i Sverige. Det är en minskning med 5 procent jämfört med samma månad förra året då det startades 4 880 aktiebolag.

Ackumulerat sedan årsskiftet har däremot hela 22 864 nya företag startats och det är en ökning med 2 procent jämfört med 2021, som var ett rekordår för nyföretagande.

– Det är naturligtvis mycket positivt att så många väljer att förverkliga sina idéer. Att det hittills i år startat ännu fler än rekordåret 2021 är riktigt kul, säger Karl Stjerna, VD, på Syna.

I första hand handlar det om småföretag, ryggraden i svenskt näringsliv, som med säkerhet blir några av morgondagens snabbväxare, avslutar Karl Stjerna.


Här kan du se statistik från riket, ditt län och din ort:
https://kreditrapporten.se/nystartade-foretag-april-2022


Nu kan du köpa och ladda ned en lista på alla nystartade företag i ditt län. Du får en excelfil med alla nya AB, 3 månader bakåt i tiden.

Vill du ladda ned en lista med nystartade företag?
https://kreditrapporten.se/kop-nystartade-foretag

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se