180 000 barn har föräldrar med skulder hos Kronofogden

Nya siffror visar att drygt 180 000 barn, eller vart tolfte barn i Sverige, växer upp i familjer där minst en förälder har skulder eller en pågående skuldsanering hos Kronofogden. Det är en ökning med 4 procent på ett år.

Det är stora skillnader i Landet. Flest föräldrar med skulder hos Kronofogden finns i Perstorps kommun tätt följt av Ljusnarsberg, Bjuv, Filipstad och Storfors. Kommuner med lägst andel skuldsatta föräldrar hos Kronofogden är Lomma, Danderyd, Vellinge, Täby och Hammarö.

Ser man i stället till län toppar Södermanlands län med flest skuldsatta hos Kronofogden följt av Gävleborg, Skåne, Västernorrland och Örebro län. Minst ärenden hos Kronofogden har barnfamiljer i Västerbotten, Halland, Norrbotten, Jämtland och Uppsala län.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se