Konsten att hålla sig uppdaterad

bevaka bokslur med syna

Drygt 200 000 företag ändrade
adressuppgifter under 2014

Vi arbetar med information varje dag – i princip alla företag gör det på ett eller annat sätt. En av de stora utmaningarna som många företag stöter på är att alltid hålla informationen aktuell. Förändringar sker snabbt och det kan vara svårt att hantera stora informationsflöden.

Idag finns det en strävan efter att konstant lära sig mer om sina kunder. Man vill veta allt från personers fritidsintressen till företags strategier. Trots detta är det fortfarande många företag som inte ens har rätt gatuadress till sin kund. Visst – den stämde vid första affären, men har ändrats flera gånger sedan dess. Kan felaktiga adresser vara anledningen till att vissa kunder inte betalar sina fakturor, eller ligger det något annat bakom? Om kunden hade varit inlagd i en bevakningslista från start hade du inte haft det här problemet. Synas bevakning – som kontrollerar dina kunders uppgifter mot vår databank – hade gett dig information om de nya adressuppgifterna och eventuella betalningsanmärkningar som kan vara en följd av betalningssvårigheter.


Bevaka inte bara nya kunder

Det finns många orsaker till varför du tjänar på att bevaka företag och personer som påverkar din verksamhet. Med bevakning är det enkelt att alltid vara uppdaterad. Vi rekommenderar att du lägger upp dina nyckelkunder på bevakning så att du inte missar några viktiga affärshändelser. Även om de är trogna kunder innebär inte det att de kommer berätta för dig när deras verksamhet går dåligt.

En av våra kunder använde inte bevakning ”för de är gamla kunder så det behövs inte”. Utan förvarning gick plötsligt en storkund – som hade haft ekonomiska problem under en längre tid – i konkurs. Skenet hade hållits uppe så länge det gick.

Om vår kund använt sig av bevakningen hade hen fått varningssignaler om anmärkningar, röda siffror, förändrad klassning och så vidare. Hen skulle fortfarande ha förlorat en av sina bästa kunder, men fått chansen att förbereda sig mer; slutat ge dem kredit och sett till att få alla sina fakturor betalda. Dessutom hade vår kund haft mer tid till att täcka upp det ekonomiska bortfallet med nya kunder. Det är enkelt för oss och vår kund att vara efterkloka. Det är också enkelt att skapa nya tryggare rutiner som minskar risken för liknande händelser i framtiden.


Uppdaterat kundregister – snabbt och enkelt!
Du kanske sitter där med alla kunder i en eller flera Excelfiler eller så använder du ett CRM-system. Om kunduppgifterna är ofullständiga och du vet att allt inte är korrekt så rekommenderar vi att du gör en filkörning hos oss på Syna. Det innebär att du mejlar en Excelfil till oss med organisationsnummer eller personnummer och sedan fyller vi på med korrekta uppgifter. Därefter kan du enkelt ladda upp ditt nystädade register i bevakningen. Om du vet att du har ordning och reda i ditt kundregister behöver du inte göra någon filkörning och kan importera det till bevakningen meddetsamma.

Om du vill bli extra uppmärksammad på någon bevakningshändelse kan du ställa in ett llarm på syna.se. Du kan till exempel få ett mejl varje gång en kund byter adress eller när bokslutet lämnas in. Du kan också få ett förändringsmejl varje gång något förändras i din kundstock. Med hjälp av rapporter och alarm är det enkelt för dig att hålla både dig själv och ditt kundregister uppdaterat. Dessutom ingår bevakning i priset om du har fast pris hos oss på Syna. Ring oss på 040-25 85 00 så hjälper vi dig att komma igång!

 

Bevaka bokslut!

Kom ihåg att du kan ställa in ett larm så att du blir meddelad direkt när kundens, konkurrentens eller leverantörens bokslut har kommit in till syna.se. Bokslutsbevakningen innebär ingen merkostnad utan ingår i ditt fastpris.

 

”Det är ni som är bäst på data”

Det är något vi får höra ofta – vi är kända i branschen för att leverera riktigt bra data. Vi är inte störst. Vi är bäst. Vårt fantastiska tekniska team har med sitt kunnande och sin erfarenhet skapat smarta algoritmer som säkerställer vår höga kvalité på informationen. Genom bearbetning och analys får vi fram information som inte bara är den senaste utan även den mest relevanta. Varje gång du får en uppgift från oss om ett företag eller en person har den körts flera rundor i vårt system.

Det gäller att ha en känsla för materialet och hantera all data rätt. Det handlar om att skapa rätt bild av verkligheten utifrån mängder av data – data som ofta har motstridig information. Alla kan göra det, men få så bra som vi. Så vänd dig till oss när du behöver information – vi är experter!

 

Bind ditt pris!

Ring oss idag så uppdaterar vi dig till Synas fastpris. Du får inte bara obegränsat med kreditupplysningar, anmärkningskontroller och bokslut utan även fri tillgång till vår bevakning som vi skrivit om här i nyhetstexten. Du behöver inte välja mellan olika paketlösningar – med vårt fastpris får du tillgång till hela syna.se.
Ring 040-25 85 00 så berättar vi mer, eller boka in dig för en genomgång här >>>

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se