Vingåker vinner för femte gången

Vingåker vinner Syna priset Bästa Tillväxt 2017

Vingåker är återigen årets vinnare i Bästa Tillväxt i Södermanlands län. Det är femte gången som Vingåker vinner, något som ingen annan kommun slagit.

– Det är fantastiskt roligt att vinna igen. Det finns så många rankingar som utgår ifrån vad folk tycker, vilket gör att det känns ännu bättre att vinna ett pris som handlar om fakta, att nå alla kriterierna i Bästa Tillväxt är inte enkelt för ett företag, säger Suzan Östman Bäckman, näringslivsansvarig i Vingåker.

Vingåkers näringsliv präglas av ortens historia med stora textilindustrier. Några har flyttat tillverkningen utomlands, men i stället lockar Vingåkers Factory Outlet, som säljer kraftigt rabatterade märkeskläder, både i butik och via e-handel. Nära 500 000 besökare vallfärdar varje år till Factory Outlet och Vingåker för att kunna köpa en klänning eller en kostym från kända märken med upp till 70 procents rabatt jämfört med andra butiker.

– Vi är modiga i Vingåker och insåg tidigt att som landsortskommun måste vi skapa fungerande kommunikationer. Därför har vi en satsning för att alla ska få tillgång till fiber oavsett var de bor, till samma pris och med samma förutsättningar. Det är jätteviktigt för alla företagare som vill kunna arbeta digitalt eller syssla med e-handel. Vi är inte där än, men det är en väldigt hög prioritet och vi är en modell för Sverige, säger Suzan Östman Bäckman.

Jordbruksnäringen är också stark i Vingåker, en tredjedel av de runt 600 företagen är verksamma inom den branschen. Dessutom kan kommunen skryta med att vara hem till bland andra Nordens största leverantör av blockflöjtar, ett av Europas ledande grossistföretag för westernridning med Europas största westernbutik samt en populär postorderfirma med lagerbutik för strumpor och underkläder.

– Vi har en kommunledning som är väldigt lyhörd och vill göra så många företagsbesök som möjligt. De vill även höra om problem för att ha möjlighet att erbjuda ännu bättre service, säger Suzan Östman Bäckman.

 

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se