Kristinehamns breda näringsliv vinner för första gången

Kristinehamn vinner Syna priset Bästa Tillväxt 2017

Kristinehamn är årets vinnare i Bästa Tillväxt i Värmland. Det är första gången som Kristinehamn vinner Bästa Tillväxt men kommunen har haft flera höga placeringar de senaste åren.

– Vi har otroligt duktiga företagare som jobbar strategiskt och är förberedda på nedgångar. Näringslivet är väldigt diversifierat, vilket gör det lättare när det svänger. Gåt det dåligt för en bransch så kan det mycket väl vara goda tider för en annan, säger Madelen Richardsson, näringslivschef i Kristinehamn.

Kristinehamns största privata arbetsgivare är onekligen en brokig samling. Rolls-Royce AB, Nordic Paper Bäckhammar, Akzo Nobel och Bro Möbler har inte mycket gemensamt mer än att de är just stora arbetsgivare i Kristinehamn.

– Vi har inget gigantiskt företag som dominerar, det gör det lättare för oss att ha en jämn och trygg utveckling och att hålla en stabilitet. Nu har vi också landat en del nyetableringar och när det sker så gynnar det näringslivet i stort, från byggföretag till entreprenader. Det byggs jättemycket i Kristinehamn så de företagen går väldigt bra, säger Madelen Richardsson.

Rolls-Royce är den största privata arbetsgivaren, men det är inga lyxbilar som tillverkas i Kristinehamn. I stället är det propellrar, vattenjet och andra framdrvningssystem för båtar som tillverkas på företaget som först 1999 köptes av Rolls-Royce. Innan dess hette det KaMeWa, Karlstads Mekaniska Werkstads Aktiebolag, trots att tillverkningen fanns i Kristinehamn.

– Näringslivsfrågorna sköter vi i kommunen i ett helägt kommunalt bolag som försöker jobba väldigt nära företagen hela tiden. Egentligen har vi samma uppdrag som alla andra kommuner, men vi försöker hålla oss så nära vi bara kan så vi snabbt kan svara upp när företagen visar att de har behov och att vi kan hjälpa. Jag är jätteglad för Kristinehamn och för våra företagare att vi får svart på vitt att det verkligen går bra för dem, säger Madelene Richardsson.

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se