All Time High på Syna

Jens-och-syna

Mars är den där månaden som avslutar vintern och påbörjar våren. Vetskapen om att solen snart ska titta fram tar oss genom de sista blöta och kalla dagarna, och i år kom den redan i början av april. Man kan ju undra om det var vittringen av den tidiga våren som gav våra användare extra energi.

Under första delen av året såg vi inte bara att användandet av Synas tjänster ökade utan nedladdningen av bokslut och sökningar i kreditarkivet nådde all time high.

Det verkar onekligen som att fler är intresserade av mer information. Det tycker vi är riktigt kul – inte bara för att vi är experter på information, utan även för att vi vet hur viktigt det är med uppdaterade uppgifter för trygga och smarta beslut. Jämfört med våren 2014 såg vi betydligt större sökvolymer för såväl person-, företags- och fastighetsupplysningar. Överhuvudtaget har 2015 hittills varit ett mer informationsrikt år jämfört med 2014.

 

I en klass för sig – kreditklassning med Syna del 2

Efter att ha läst del 1 i den här följetongen ställer du dig nu frågan – jaha, hur fungerar det där med kreditklassning egentligen? För att svara på det har vi ett flersidigt dokument som trots textmängden bara kan ge en liten inblick i systemet. Precis som våra konkurrenter grupperar vi företag i olika klasser beroende på risk. Detta gör vi eftersom marknaden förväntar sig en sådan indelning. Vi har fem grupper 5 – 1, där de sämsta företagen har en etta och de bästa en femma. Vi har valt att ge gruppen som ligger runt den genomsnittliga eller normala risken en trea. Klassindelningen och gränserna mellan klasserna är anpassade till rådande marknadsstandard för att underlätta för dig att jämföra företag som klassats av olika kreditupplysningsföretag.

Kreditklass 5 har en riskprocent mellan 0,0 och 0,2 %. Det innebär att vid ett slumpvis gjort urval av 10 000 företag med den kreditklassen kommer högst 20 stycken att vara på obestånd efter 12 månader. Här nedan ser du riskprocenten för de olika kreditklasserna.

Kreditklass 4 – risk mellan 0,3 och 0,7 %
Kreditklass 3 – risk mellan 0,8 och 3,0 %
Kreditklass 2 – risk mellan 3,1 och 8,0 %
Kreditklass 1 – risk som överstiger 8,0 %

Det finns olika metoder att arbeta med den här informationen. Vissa företag har till exempel som policy att de aldrig ger kredit till verksamheter som är kreditklassade lägre än tre, medan andra accepterar kreditklassning två förutsatt att riskprocenten fortfarande är låg.

Självklart överträffar den erfarne kredithandläggaren våra modeller framförallt i de fall då han känner till kunden och gjort affärer med den tidigare. Den kunskap som man förvärvar om sina kunder under ett långt kundförhållande är ovärderlig. Vi vet att vi inte kan allt om din kund, men med både dagsfärsk information och historik som sträcker sig flera år tillbaka erbjuder vi den vassaste kreditklassningen.

 

Vad har du för nytta av klassning?

Det skulle vara både tidskrävande, dyrt och riskfullt om säljare hade behövt göra egna kreditanalyser i varje säljögonblick. Synas kreditklassning hjälper dig att snabbt bedöma ett företags kreditvärdighet och göra affärer med lugnt sinne. Vid lägre klassningsnivåer får du en indikation om att det är viktigt att titta närmare på företaget innan du ger dig in i ett samarbete eller ger kredit. Med vår klassningshistorik kan du enkelt se om klassningen har ändrats de senaste åren. Om det har skett en förändring får du information om varför. Rätt information och rättvisande kreditklassning gynnar både dig som gör en kreditupplysning och företaget som klassats.

 

Gör mindre och få mer

Istället för att förvirra dig bland våra konkurrenters olika paketlösningar kan du spara din tid och kontakta Syna direkt. Hos oss får du nämligen allt och du behöver inte fundera på vilket paket som skulle passa dig bäst. Bevaka, analysera och sök obegränsat antal kreditupplysningar. Priset är fast och tjänsten är enkel. Tillgången till information är enorm men för att förenkla för dig visar vi den information du behöver – inte mer. Sedan kan du själv välja att fördjupa dig i all oändlighet. Förresten, även våra fördjupningar är enkla, användarvänliga och det går snabbt att hitta bland all information. Spar tid och prata med oss på Syna. Som ny kund får du dessutom ditt kundregister uppdaterat utan extra kostnad. Importera sedan kundregistret till syna.se på några minuter, luta dig tillbaka och låt Syna hålla dig informerad.

Börja med Syna idag – ring oss på 040-25 85 00!

Det här är Syna

Synas kundrådgivare

Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Sedan 1947 har vi erbjudit marknaden vår expertis inom kreditupplysning, registervård och marknadsurval. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners. Hos Syna har du alltid tillgång till personlig service och fri support. Vi är här för att hjälpa dig lösa de utmaningar du står inför, så att du kan göra ännu bättre och tryggare affärer.

Du når oss på 040-25 85 00 eller support@syna.se